Bestäm själv hur ditt hus ska se ut

hustillverkare

Om du ska bygga nytt hus har du säkert beställt kataloger från hustillverkare och även besökt deras hemsidor. Nästa steg är att börja välja vilken husmodell som passar er. Kanske vill ni ha en klassisk stil, öppen planlösning och stor uteplats men ni hittar inte riktigt något hus som passar er. Men detta drömhus finns!

De flesta hustillverkare har tagit fram husmodeller som du kan välja på. En del har 50, en del har fler och andra färre men detta är bara för att du enklare ska kunna se hur det ska kunna se ut. Inte hur ditt hus kommer att bli. Du kan nämligen välja och vraka nästan så mycket du vill på tillval både interiört och exteriört.

Säg att du vill ha ett hus med klassisk stil men fastnar för en planlösning där huset har en putsad fasad. Det är inga problem för detta kan du enkelt skräddarsy och se till att du får en fasad som passar era önskemål. Det svåra att välja är dock inte fasaden som du enkelt kan se hur den kommer bli, utan det svåra är själva planlösningen. Här kan du välja att ta bort väggar, flytta väggar eller att sätta in nya väggar. Du kan enkelt få ett stort rum, dela av rummet eller öppna upp och få en större umgängesyta än vad som är tänkt från början. Här kan det vara svårt att veta om det kommer bli bra, men med hjälp av en huskatalog kan ni enkelt skissa och ta fram förslag som ni kan ta med er till hustillverkaren sedan för att se vad det kan innebära.

En annan liten detalj som även gör stor skillnad är att öppna upp taket och sätta in extra takfönster för att få in mer ljus. Gör du inte dessa val från början är det svårt och dyrt att göra sedan, så ha inte för bråttom att kolla med din hustillverkare hur och vad du kommer kunna ändra. Men tänk efter före – efteråt kan det vara för sent.

En del hustillverkare är väldigt öppna med att du kan ändra och justera precis som du vill, som Anebyhus, medans andra är lite mer hårda och där du inte kan ändra exakt så som du önskar. Men hur viktig är denna valfrihet när du ändå bygger ditt hus?