Lär dig arbeta med limfog

Limfog av ek
Bild lånad från Nissabo Limfog (nissabo.se)

Limfog är en fantastiskt användbar resurs. Människor använder sig av limfog på alla möjliga platser och till alla möjliga olika sorters arbeten. Den senaste trenden är att ha limfog i köket vilket slagit igenom i svenska hem med buller och brak.

Limfog är många träplankor som har pressats samman mycket tätt. De limmas ihop så att de inte lossnar från varandra. Det som gör limfog så fantastiskt är att det är mycket enkelt att arbeta med. Du kan enkelt själv borra, skruva eller spika i det utan problem. Detta är en av de stora anledningarna till att limfog är så populärt bland hobbysnickare. Limfog finns i många olika träsorter. Vad man förespråkar är olika, en del gillar limfog av ek medan andra föredrar björk eller furu. De olika träsorterna har olika karaktärer och egenskaper, vilket gör att de passar bra till olika saker. Alla träsorter har negativa samt positiva aspekter att se över, så läs på kring de olika alternativen innan du väljer. Det vanligaste träsorterna limfog är gjort av i Sverige är furu och gran, men många andra varianter finns för den som så önskar. När du är i affären och ska köpa limfog bör du därför ha läst på lite innan. Men du kan naturligtvis också fråga personal vad som passar bäst. Det är inte säkert att limfog heter just limfog i den affär du befinner dig i, detta eftersom det finns andra namn på produkten.

Är du en hemmasnickare så är limfog perfekt för dig. Är du nybörjare så finns det stora möjligheter att lära dig arbeta med limfog. Det är alltid smart att börja försiktigt och ta hjälp av någon som är mer bevandrad i området, men testa dig fram om det inte är så att du kan begå förödande misstag på något stort projekt du hållit på med i flera månader. Framförallt är det roligt att arbeta med limfog, så ta tid på dig och njut av arbetet.