Många villaägare slarvar med vattenslang

vattenslangarNågot som varje villa behöver ha är en vattenslang. Vanligtvis används den i trädgården för att vattna men den går också att använda till allt möjligt så som att tvätta bilen och liknande. Vattenslangar finns i alla möjliga längder och kvaliteter och med flera olika funktioner. Vilken man ska satsa på när man ska köpa en ny är svårt att veta.

Hur man egentligen tar reda på svaret på sina frågor är genom att fundera över vad man söker. Hur hög kvalitet behöver egentligen din vattenslang ha? Hur mycket får vattenslangen kosta? Vad ska du använda vattenslangen till? Har du möjlighet att ta in vattenslangen till ett garage eller liknande när det blir minusgrader? Det finns många frågor som man behöver svara på innan man köper en ny vattenslang.

Vattenslangar tål inte alla olika temperaturer. Vissa är inte alls anpassade för varmt vatten och andra går sönder om vattnet fryser i slangen. Vissa vattenslangar är anpassade för det ena och andra vattenslangar är anpassade för det andra. Men är det en vanlig trädgårdsslang du letar efter så är det normalt kallt vatten du kommer använda dig av och då är det inget viktigt att fundera över.

Något som kan vara bra att fundera över när du ska köpa en ny vattenslang till din trädgård är längden på slangen. Det är ett klassiskt misstag att välja en för kort slang. Du kommer att få problem om du inte kan nå alla delar i trädgården. Det är oerhört frustrerande när man måste åka och byta slangen eftersom man glömt mäta längden man behöver. Tänk också på att olika vattenslangar tål olika högt tryck. Vill du ha extra hårt tryck i din vattenslang så får du köpa en slang som tål högt tryck. Det är tråkigt om slangen spricker på grund av högt vattentryck.