Olika typer av solskydd

solskydd

Oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, i mindre städer eller på landsbygden så finns det ett stort behov av solskydd i hemmet. Solen är oftast något vi söker efter, solstrålarna är ofta något vi vill ha lysandes på oss. Men det finns undantag. Ett sådant är på natten eller på morgonen. Ett annat sådant är när det blir alldeles för varmt inomhus. Och detta har vi alla gemensamt, oavsett om du bor i Stockholm eller Göteborg eller någon annanstans. Solskydd är vi alla i behov av. Se olika typer av  här.

Det finns flera olika typer av solskydd så har sina specifika funktioner. När du ska köpa solskydd så kan det vara smart att kolla upp vilken typ som passar dig bäst innan du beger dig till affären. Eftersom solskydd inte enbart har funktionen av att skydda mot solen utan även bidrar till inredningen, skyddar mot insyn och dämpar ljud så finns här saker att tänka på.

Den klassiska rullgardinen

Det finns den klassiska rullgardinen som knappast behöver någon presentation. Rullgardinen är en perfekt mörkerläggare som används flitigt i Stockholm och resten av Sverige. I en rulle samlas gardinen perfekt ovanför fönstret och med en enkel rörelse dras den ned för att täcka igen hela fönstret. Det finns en annan mer ovanlig men ytterst användbart solskydd som heter plisségardin. Plisségardinen är en vikt gardin som har fler funktioner än rullgardinen. Här kan du släppa in lite ljus eller bara täcka nedre delen av fönstret för insyn osv. Du kanske fastnar för lamellgardinen. Lamellgardinen kanske inte har lika bra funktioner inom solskydd som rullgardinerna, men de har många fler funktioner och är framförallt mycket stilrena.

Lamellgardinen

Behöver du inte få det becksvart i rummet men vill gärna han något som ska täcka det mesta av fönstret och solljuset som annars bländar är lamellgardiner perfekt för dig. Du får dessutom en inredningsdetalj som du kommer älska, oavsett om du bor i Stockholm eller på landsbygden.